Digitalizare

Sectorul construcțiilor în contextul digitalizării

19.06.2024
București

Grupul TERRA a avut plăcerea de a participa la evenimentul „Prezentul și viitorul cercetării-inovării în sectorul construcțiilor în contextul digitalizării”, organizat de Facultatea Inginerie Mecanica si Robotica in Constructii a Universității Tehnice de Construcții București.

Colegii noștri, Iulian Aganei - After-Sales Manager la TERRA România Utilaje de Construcții, Valentin Petrescu - After-Sales Manager la TERRA Palfinger și Mihai Enăcheanu - Technical Director la TERRA Palfinger, au fost prezenți la eveniment pentru a discuta despre așteptările și competențele necesare pentru viitorii absolvenți din domeniul construcțiilor.

În cadrul evenimentului, au fost abordate teme legate de integrarea cu succes a absolvenților pe piața muncii, inclusiv dezvoltarea competențelor în vânzare, service și operare de utilaje și echipamente. 

Valentin Petrescu a prezentat soluțiile TERRA Palfinger, abordând teme precum platforma digitală Palfinger Connected Plus+ care permite transmiterea de date în timp real de la echipamentele Palfinger. 
Au fost prezentate simulatoarele VR1 de instruire pentru operatori. Simulatoarele de instruire sunt dezvoltate pentru a permite operatorilor de macara să dobândească experiență într-un mediu absolut sigur. Noii operatori pot înțelege cu ușurință elementele de bază, în timp ce profesioniștii pot exersa sarcini complexe în scenarii dificile sau pot explora cele mai recente atașamente, funcții și caracteristici.
Au fost menționate funcții inteligente precum Smart Control și Hybrid Drive pentru echipamente „green”.

Mihai Enăcheanu a vorbit despre activitatea departamentului de Proiectare-Montaj, particularitățile montajelor și softurile specifice utilizate, evidențiind oportunitățile de muncă din cadrul departamentului său. 

De asemenea, Iulian Aganei a prezentat oportunitățile de carieră și parcursul profesional în cadrul grupului TERRA, subliniind importanța formării continue și a adaptării la cerințele moderne ale industriei.

Mulțumim Universității Tehnice de Construcții București pentru invitație și pentru inițiativa de a aduce împreună educația și industria.

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!