Oferim pompe hidraulice originale și piese de înalta performanță pentru utilaje de construcții JCB. Asigurăm verificări periodice la întregul sistem hidraulic JCB.

Pompe hidraulice principale

Sistemul hidraulic este un sistem de transmisie a puterii care utilizează forța fluidelor care circulă pentru a transmite puterea către anumite componente ale unei mașini.

Pompa hidraulică principală este o pompă cu transmisie. Funcționarea de bază a pompei depinde de angrenarea celor două roți dințate cilindrice A și B (acționată). O roată dințată cilindrică este acționată de motor.
Angrenajele colectează uleiul pe partea de admisie a pompei, apoi îl deplasează între dinții angrenajului și corpul pompei.  Pe măsură ce angrenajele se cuplează, uleiul este împins sub presiune prin orificiul de ieșire al pompei.
Uleiul hidraulic asigură lubrifierea pompei, iar mișcarea angrenajelor deplasează uleiul distribuit în jurul unității, de-a lungul unor circuite speciale pentru ulei.

Notă: Descrierea și ilustrația prezintă o singură pompă. Secțiunea cea mai apropiată de mecanismul de acționare este pompa principală, care furnizează presiunea hidraulică prin intermediul unei valve prioritare. Secțiunea din spate (pompa secundară) furnizează presiune hidraulică pentru motorul ventilatorului de răcire.

Contaminarea hidraulică

Odată pătrunși în sistem, elementele contaminante din circuitul hidraulic afectează foarte mult performanța și durata de viață a instalațiilor hidraulice. De exemplu, contaminanții dintr-o pompă hidraulică dezvoltă uzură internă pentru a cauza scurgeri interne și, prin urmare, refluxuri mai mici. Particulele de uzură generate vor circula cu fluidul hidraulic pentru a provoca o deteriorare suplimentară a performanței acestui sistem și a altor sisteme. Contaminanții pătrund, de asemenea, în principalele secțiuni ale echipamentului, cauzând defecțiuni temporare, zgârieturi, blocaje și scurgeri și pot duce la probleme majore. Principalii contaminanți pot fi clasificați după cum urmează:
1.    Particule solide - nisip, fibre, particule metalice, calcar de sudură, materiale de etanșare și particule de uzură etc.
2.    Lichide - De obicei apă și uleiuri și unsori incompatibile.
3.   Gaze - Aer, dioxid de sulf etc. care pot crea compuși corozivi dacă sunt dizolvați în fluid.
Acești contaminanți pot apărea în timpul fabricației, asamblării și funcționării.

Conform unui studiu realizat de un producător de pompe, 70% din cauzele problemelor apărute la echipamentele hidraulice erau atribuite întreținerii necorespunzătoare a calității fluidului hidraulic. Prin urmare, este evident că controlul calității fluidului hidraulic ajută la prevenirea problemelor echipamentelor hidraulice și îmbunătățește considerabil siguranța și fiabilitatea.

Scopul curățării uleiului este de a îndepărta impuritățile de toate tipurile și noroiul prin filtrarea fluidului hidraulic printr-o unitate de curățare. 
A - Dispozitiv de curățare

 

Contactați echipa TERRA:

​​​​​​​Program de lucru: luni - vineri, între orele 8:00 - 16:00

 

 

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!